Γιατί στα Red Sheep Coffee έχουμε εμμονή με το Speciality Coffee

Τα τελευταία χρόνια ακούς τον όρο Speciality Coffee όλο και πιο συχνά. Ειδικά αν ακολουθείς τα Social Media του Red Sheep Coffee στο Facebook και το Instagram.

Η αλήθεια είναι ότι o όρος Speciality χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια (1974) από την Erna Knutsen η οποία χρησιμοποίησε τον όρο σε μια έκδοση του Tea & Coffee Trade Journal για να περιγράψει καφέδες υψηλή ποιότητας που παράγονται σε χαρισματικούς τόπους.

Βάση του Speciality Coffee Association of Europe, Speciality coffee ορίζεται η τέχνη του να παρασκευάζεις ένα ποιοτικό φλιτζάνι καφέ, το οποίο κρίνεται από τον καταναλωτή να έχει μοναδική ποιότητα, χαρακτηριστική γεύση και προσωπικότητα, ανώτερη από τα κοινά ροφήματα που προσφέρονται. Αυτός ο καφές πρέπει να αποτελείται από κόκκους οι οποίοι έχουν καλλιεργηθεί σε καθορισμένη τοποθεσία κι έχουν παρασκευαστεί κάτω από τα υψηλότερα ποιοτικά standars σχετικά με την ωμή επεξεργασία του, το ψήσιμό του, την αποθήκευσή του και τέλος την παρασκευή του σε ρόφημα.

Η Speciality κουλτούρα σίγουρα δεν περιορίζεται όμως μόνο σε ένα καλό προϊόν. Με απλά λόγια, ο ορισμός Speciality Coffee, χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία φιλοσοφία η οποία αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής του καφέ. Η φιλοσοφία αυτή, η οποία μετατράπηκε σε κουλτούρα εκφράστηκε και εκφράζεται δυναμικά μέσα από την περίοδο την οποία ονομάζουμε “Third Wave” (3ο κύμα καφέ) από ανθρώπους από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να έχουν την υψηλή ποιότητα ως προτεραιότητα σε κάθε φλιτζάνι.

Η φιλοσοφία του Speciality, σχετίζεται με την συνεχή αναζήτηση του βέλτιστου αποτελέσματος, την έμφαση στην λεπτομέρεια, την αυθεντικότητα, την γνώση αλλά και την μετάδοσή της. Speciality μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα μόνο όταν όλα εκείνα τα οποία εμπλέκονται στην αλυσίδα του καφέ, από την παραγωγή του κόκκου μέχρι και το φλιτζάνι, λειτουργήσουν αρμονικά χωρίς συμβιβασμούς, διατηρώντας την ποιότητα σε όλα τα στάδια, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η πίστη σε αυτήν ακριβώς την κουλτούρα ήταν και η αφορμή για την δημιουργία του πρώτου Red Sheep Coffee πριν από 6 χρόνια, αλλά και η αιτία που η ανάπτυξη του brand μας συνεχίζεται ακόμη και σήμερα εν μέσω του Covid-19, με την δημιουργία του 5ου σε σειρά καταστήματος Red Sheep Coffee, το οποίο ανοίγει στην περιοχή της Έγκωμης στις 7 Δεκεμβρίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Speciality κουλτούρα αποτελεί εμμονή για εμάς, και αυτό που μας οδηγεί στο να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και να μην συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από ένα εξαιρετικό φλυτζάνι καφέ, κάθε φορά.

Red Sheep Coffee Shops:

Άγιοι Ομολογητές: 22100115

Αγλαντζιά: 22100233

Παλλουριώτισσα: 22100370

Τσερίου: 22100470

Έγκωμη: 22 100510

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *